Tato bakalářská práce se zabývá subjektivním hodnocením omaku. Cílem práce je zjistit zda má materiálové složení a vazba textilie vliv na konečný omak.
V první části je uvedena charakteristika omaku, jeho primárních složek, parametry působící na celkový omak a způsoby měření omaku textilií. Druhá část práce je zaměřena na přípravu experiment, jeho průběh a vyhodnocení výsledků
Anotace v angličtině
This thesis deals with the subjective evaluation of touch. The goal is to find out if the material composition and textile weave has effect on the final touch.
In the first part is characteristic to the touch, its primary components, operating parameters on
the general feel and ways to measure fabric feel. The second part is dealing on the experiment preparation, its progress and evaluate results.
Tato bakalářská práce se zabývá subjektivním hodnocením omaku. Cílem práce je zjistit zda má materiálové složení a vazba textilie vliv na konečný omak.
V první části je uvedena charakteristika omaku, jeho primárních složek, parametry působící na celkový omak a způsoby měření omaku textilií. Druhá část práce je zaměřena na přípravu experiment, jeho průběh a vyhodnocení výsledků
Anotace v angličtině
This thesis deals with the subjective evaluation of touch. The goal is to find out if the material composition and textile weave has effect on the final touch.
In the first part is characteristic to the touch, its primary components, operating parameters on
the general feel and ways to measure fabric feel. The second part is dealing on the experiment preparation, its progress and evaluate results.
1) Proveďte literární rešerši ohledně subjektivního hodnocení omaku
2) Na základě rešerše navrhněte dva postupy pro hodnocení omaku
3) Experint realizujte a v diskuzi porovnejte použité postupy
Zásady pro vypracování
1) Proveďte literární rešerši ohledně subjektivního hodnocení omaku
2) Na základě rešerše navrhněte dva postupy pro hodnocení omaku
3) Experint realizujte a v diskuzi porovnejte použité postupy
Seznam doporučené literatury
1. Bajzík V. Hodnocení omaku textilií. Disertační práce, Technická univerzita v Liberci, 2009
2. Bishop D. P. Fabric: Sensory and Mechanical Properties, Textile Progress, 26 (1996)
Seznam doporučené literatury
1. Bajzík V. Hodnocení omaku textilií. Disertační práce, Technická univerzita v Liberci, 2009
2. Bishop D. P. Fabric: Sensory and Mechanical Properties, Textile Progress, 26 (1996)