Diplomová práce se zaobírá hodnocením omaku švů pomocí subjektivní metody
hodnocení omaku. Teoretická část práce je zaměřena na omak a jeho hlavní charakteristiky popis jednotlivých složek omaku, mechanických a kontaktních vlastností textilií, smyslové vnímání hmatu a zraku. Důležitou součástí teoretické části je popis jednotlivých způsobů hodnocení omaku textilií, primárně zaměřený na subjektivní hodnocení omaku. Dále je popsána výroba oděvů, spojovací proces, konvenční a nekonvenční způsoby spojování textilií. Nedílnou součástí teoretické části je i rešerše současného zkoumání omaku textilií a jeho hodnocení. Praktickou částí práce je provedení experimentu, kterým je analýza omaku konvenčních spojů na vzorcích textilie a následné vyhodnocení experimentu a jeho zhodnocení.
Anotace v angličtině
The diploma thesis deals with the assessment of the seam of the seams using the
subjective method of evaluation of the touch. The theoretical part is focused on the touch and his main characteristics - individual components of the touch, mechanical and contact properties of textiles, sensory perception of touch and vision. An important part of the theoretical part is a description of the individual ways of evaluating the touch of fabrics, primarily focused on the
subjective evaluation of the touch. We also describe the production of garments, the connection process, conventional and unconventional ways of joining textiles. An integral part of the theoretical part is also the research of the current examination of the fabric touch and its evaluation.
The practical part of the thesis is the implementation of the experiment, which is the analysis of conventional contact junctions on the textile samples and the subsequent evaluation of the experiment and its evaluation.
Klíčová slova
Omak, subjektivní hodnocení omaku, šev, steh, nit
Klíčová slova v angličtině
Touch, subjective evaluation of touch, seam, stitch, thread
Rozsah průvodní práce
104
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zaobírá hodnocením omaku švů pomocí subjektivní metody
hodnocení omaku. Teoretická část práce je zaměřena na omak a jeho hlavní charakteristiky popis jednotlivých složek omaku, mechanických a kontaktních vlastností textilií, smyslové vnímání hmatu a zraku. Důležitou součástí teoretické části je popis jednotlivých způsobů hodnocení omaku textilií, primárně zaměřený na subjektivní hodnocení omaku. Dále je popsána výroba oděvů, spojovací proces, konvenční a nekonvenční způsoby spojování textilií. Nedílnou součástí teoretické části je i rešerše současného zkoumání omaku textilií a jeho hodnocení. Praktickou částí práce je provedení experimentu, kterým je analýza omaku konvenčních spojů na vzorcích textilie a následné vyhodnocení experimentu a jeho zhodnocení.
Anotace v angličtině
The diploma thesis deals with the assessment of the seam of the seams using the
subjective method of evaluation of the touch. The theoretical part is focused on the touch and his main characteristics - individual components of the touch, mechanical and contact properties of textiles, sensory perception of touch and vision. An important part of the theoretical part is a description of the individual ways of evaluating the touch of fabrics, primarily focused on the
subjective evaluation of the touch. We also describe the production of garments, the connection process, conventional and unconventional ways of joining textiles. An integral part of the theoretical part is also the research of the current examination of the fabric touch and its evaluation.
The practical part of the thesis is the implementation of the experiment, which is the analysis of conventional contact junctions on the textile samples and the subsequent evaluation of the experiment and its evaluation.
Klíčová slova
Omak, subjektivní hodnocení omaku, šev, steh, nit
Klíčová slova v angličtině
Touch, subjective evaluation of touch, seam, stitch, thread
Zásady pro vypracování
1) Proveďte rešerši přístupu k subjektivnímu hodnocení omaku.
2) Navrhněte experiment. Při návrhu se zaměřte na různě typy švů.
3) Výsledky vyhodnoťte a určete, která kombinace stehu a materiálu je nejlepší.
Zásady pro vypracování
1) Proveďte rešerši přístupu k subjektivnímu hodnocení omaku.
2) Navrhněte experiment. Při návrhu se zaměřte na různě typy švů.
3) Výsledky vyhodnoťte a určete, která kombinace stehu a materiálu je nejlepší.
Seznam doporučené literatury
1) BAJZÍK, V. Hodnocení omaku textilií. Liberec 2009. Disertační práce Textilní fakulty Technické univerzity v Liberci
2) SCHINDLEROVÁ, L. Vliv obsahu kovových vodivých vláken ve stínících tkaninách na subjektivní hodnocení omaku: diplomová práce. Liberec. Technická univerzita v Liberci, Fakulta textilní, 2013. Vedoucí diplomové práce: Bajzík, V.
Seznam doporučené literatury
1) BAJZÍK, V. Hodnocení omaku textilií. Liberec 2009. Disertační práce Textilní fakulty Technické univerzity v Liberci
2) SCHINDLEROVÁ, L. Vliv obsahu kovových vodivých vláken ve stínících tkaninách na subjektivní hodnocení omaku: diplomová práce. Liberec. Technická univerzita v Liberci, Fakulta textilní, 2013. Vedoucí diplomové práce: Bajzík, V.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Průběh obhajoby je zveřejněn pouze přihlášenému uživateli.