Bakalářská práce na téma "Cestovní ruch zaměřený na regionální produkty ve vybrané destinaci" se zaměřuje na cestovní ruch jako takový a na regionální produkty v okrese Teplice. V práci jsou popsané teoretické základy cestovního ruchu včetně jejich charakteristik a významů. Bakalářská práce informuje o konkrétní nabídce regionálních produktů v okrese Teplice, v Ústeckém kraji. Práce také obsahuje dotazníkové šetření zaměřené na preference vybraných skupin v rámci regionálních produktů. Cílem práce je zjistit současný stav regionálních produktů v okrese Teplice a vytvoření uceleného názoru na tuto problematiku. V závěru bakalářské práce je formulace a zhodnocení přínosů v oblasti regionálních produktů včetně návrhů z pohledu řešitele.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis on the topic "Tourism focused on regional products in selected destination" focuses on tourism in general and on regional products in the district of Teplice. The thesis describes the theoretical basis of tourism, including their characteristics and meanings. Furthermore, the bachelor thesis informs about a specific offer of regional products in the district of Teplice, in the Ústí nad Labem region. The thesis also contains a questionnaire survey focused on the preferences of selected groups within regional products. The main aim of the thesis is to find out a current state of regional products in the district of Teplice and to create a comprehensive opinion on this issue.
The final part of the thesis formulates and evaluates the benefits in the field of regional products, including proposals from the perspective of the researcher.
Klíčová slova
Cestovní ruch, regionální produkt, okres Teplice, Ústecký kraj, regionální značka.
Klíčová slova v angličtině
Tourism, regional product, the district of Teplice, Ústí nad Labem region, regional brand.
Rozsah průvodní práce
85 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce na téma "Cestovní ruch zaměřený na regionální produkty ve vybrané destinaci" se zaměřuje na cestovní ruch jako takový a na regionální produkty v okrese Teplice. V práci jsou popsané teoretické základy cestovního ruchu včetně jejich charakteristik a významů. Bakalářská práce informuje o konkrétní nabídce regionálních produktů v okrese Teplice, v Ústeckém kraji. Práce také obsahuje dotazníkové šetření zaměřené na preference vybraných skupin v rámci regionálních produktů. Cílem práce je zjistit současný stav regionálních produktů v okrese Teplice a vytvoření uceleného názoru na tuto problematiku. V závěru bakalářské práce je formulace a zhodnocení přínosů v oblasti regionálních produktů včetně návrhů z pohledu řešitele.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis on the topic "Tourism focused on regional products in selected destination" focuses on tourism in general and on regional products in the district of Teplice. The thesis describes the theoretical basis of tourism, including their characteristics and meanings. Furthermore, the bachelor thesis informs about a specific offer of regional products in the district of Teplice, in the Ústí nad Labem region. The thesis also contains a questionnaire survey focused on the preferences of selected groups within regional products. The main aim of the thesis is to find out a current state of regional products in the district of Teplice and to create a comprehensive opinion on this issue.
The final part of the thesis formulates and evaluates the benefits in the field of regional products, including proposals from the perspective of the researcher.
Klíčová slova
Cestovní ruch, regionální produkt, okres Teplice, Ústecký kraj, regionální značka.
Klíčová slova v angličtině
Tourism, regional product, the district of Teplice, Ústí nad Labem region, regional brand.
Zásady pro vypracování
Stanovení cílů a formulace základních předpokladů.
Literární rešerše.
Charakteristika vybrané destinace a jejích regionálních produktů.
Dotazníkové šetření a jeho vyhodnocení.
Formulace závěrů.
Zásady pro vypracování
Stanovení cílů a formulace základních předpokladů.
Literární rešerše.
Charakteristika vybrané destinace a jejích regionálních produktů.
Dotazníkové šetření a jeho vyhodnocení.
Formulace závěrů.
Seznam doporučené literatury
HALL, C. Michael a Stefan GÖSSLING. 2016. Food Tourism and Regional Development: Networks, products and trajectories. Routledge. ISBN 978-13-1743-088-9.
KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ÚSTECKÉHO KRAJE. 2020. Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje [online]. Ústí nad Labem. [Cit. 2020-09-29]. Dostupné z http://www.khk-usti.cz/
SYROVÁTKOVÁ, Jaroslava. 2013. Specifické formy cestovního ruchu. Liberec: Technická univerzita v Liberci. ISBN 978-80-7372-927-1.
SYROVÁTKOVÁ, Jaroslava. 2011. Cestovní ruch v Libereckém kraji. Liberec: Technická univerzita v Liberci. ISBN 978-80-7372-704-8.
YANG, Meng. 2018. Regional Product Packaging. ISBN 978-1864707700
Konzultant: Lucie Uskokovič, ESO travel a. s., Product Manager
Seznam doporučené literatury
HALL, C. Michael a Stefan GÖSSLING. 2016. Food Tourism and Regional Development: Networks, products and trajectories. Routledge. ISBN 978-13-1743-088-9.
KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ÚSTECKÉHO KRAJE. 2020. Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje [online]. Ústí nad Labem. [Cit. 2020-09-29]. Dostupné z http://www.khk-usti.cz/