Tato bakalářská práce se zabývá tématem cestovního ruchu a s ním spojených služeb. Mezi ty patří zejména služby ubytovací a stravovací. V práci jsou uvedeny subjekty zastupující tyto služby ve Sport Parku Liberec. Pozornost je věnována zvlášť hotelu Arena a restauraci Stadion. Cílem práce je rozbor těchto subjektů a určení faktorů, které negativně ovlivňují jejich zisk. Na základě těchto znalostí jsou poté představeny návrhy, jak by bylo možné negativní vlivy zmírnit. Součástí práce je také dotazníkové šetření v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb v areálu Sport Parku.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with the topic of tourism and related services. These include, in particular, accommodation and catering. The thesis presents the subjects representing these services in Sport Park Liberec. Special attention is paid to the Arena Hotel and the Stadion Restaurant. The aim of the work is to analyze these subjects and determine the factors that negatively affect their profit. Based on these findings, suggestions are presented on how the negative impacts could be mitigated. Part of the work is also a questionnaire survey in the field of accommodation and catering services in the area of Sport Park.
Tato bakalářská práce se zabývá tématem cestovního ruchu a s ním spojených služeb. Mezi ty patří zejména služby ubytovací a stravovací. V práci jsou uvedeny subjekty zastupující tyto služby ve Sport Parku Liberec. Pozornost je věnována zvlášť hotelu Arena a restauraci Stadion. Cílem práce je rozbor těchto subjektů a určení faktorů, které negativně ovlivňují jejich zisk. Na základě těchto znalostí jsou poté představeny návrhy, jak by bylo možné negativní vlivy zmírnit. Součástí práce je také dotazníkové šetření v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb v areálu Sport Parku.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with the topic of tourism and related services. These include, in particular, accommodation and catering. The thesis presents the subjects representing these services in Sport Park Liberec. Special attention is paid to the Arena Hotel and the Stadion Restaurant. The aim of the work is to analyze these subjects and determine the factors that negatively affect their profit. Based on these findings, suggestions are presented on how the negative impacts could be mitigated. Part of the work is also a questionnaire survey in the field of accommodation and catering services in the area of Sport Park.
Návrh a doporučení na rozvoj služeb CR ve Sport Parku Liberec
Formulace závěrů a zhodnocení výzkumných otázek.
Zásady pro vypracování
Stanovení cílů a formulace výzkumných otázek.
Literární rešerše tématu.
Charakteristika služeb Sport Parku Liberec.
Nabídka služeb ubytovacího zařízení.
Rozbor restaurace Stadion.
Návrh a doporučení na rozvoj služeb CR ve Sport Parku Liberec
Formulace závěrů a zhodnocení výzkumných otázek.
Seznam doporučené literatury
FIŠERA Miroslav a kolektiv autorů. 2017. Gastronomie - vybrané kapitoly. Český Těšín: 2 Theta. ISBN 9788086380780.
HÁN, Jan, Štěpán CHALUPA, Zdena LUSTIGOVÁ, Jaromír PAŽOUT, Petr ŠALDA, Martina FRASCONA' SOCHŮRKOVÁ. 2017. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. Svazek třetí, Online marketing. Praha: Wolters Kluwer. ISBN 9788075528889.
ISKENDERIAN, Dikran. 2019. Restaurant Marketing and Management: The Secret Is in the Sauce. BabyBook. ISBN 9781543913156.
KOTÍKOVÁ, Halina. 2013. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. Praha: Grada Publishing. ISBN 9788024746036.
MERHAUT, Marek. 2013. Vlivy ekonomické krize na změnu chování managementu hotelových a gastronomických zařízení. Praha: Wolters Kluwer Česká republika.
PAYNE-PALACIO, June, Monica Theis. 2015. Foodservice Management: Principles and Practices, Global Edition. Harlow: Pearson Education Limited. ISBN 9781292104195.
SYROVÁTKOVÁ, Jaroslava. 2011. Cestovní ruch v Libereckém kraji. Liberec: Technická univerzita, 156 s. ISBN 9788073727048.
SYROVÁTKOVÁ, Jaroslava. 2013. Specifické formy cestovního ruchu. Liberec: Technická univerzita. ISBN 9788073729271.
Konzultant: Bc. Roman Kladivo, projektový manažer a provoz sportovišť Sport Parku Liberec
Seznam doporučené literatury
FIŠERA Miroslav a kolektiv autorů. 2017. Gastronomie - vybrané kapitoly. Český Těšín: 2 Theta. ISBN 9788086380780.
HÁN, Jan, Štěpán CHALUPA, Zdena LUSTIGOVÁ, Jaromír PAŽOUT, Petr ŠALDA, Martina FRASCONA' SOCHŮRKOVÁ. 2017. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. Svazek třetí, Online marketing. Praha: Wolters Kluwer. ISBN 9788075528889.
ISKENDERIAN, Dikran. 2019. Restaurant Marketing and Management: The Secret Is in the Sauce. BabyBook. ISBN 9781543913156.
KOTÍKOVÁ, Halina. 2013. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. Praha: Grada Publishing. ISBN 9788024746036.
MERHAUT, Marek. 2013. Vlivy ekonomické krize na změnu chování managementu hotelových a gastronomických zařízení. Praha: Wolters Kluwer Česká republika.
PAYNE-PALACIO, June, Monica Theis. 2015. Foodservice Management: Principles and Practices, Global Edition. Harlow: Pearson Education Limited. ISBN 9781292104195.
SYROVÁTKOVÁ, Jaroslava. 2011. Cestovní ruch v Libereckém kraji. Liberec: Technická univerzita, 156 s. ISBN 9788073727048.
SYROVÁTKOVÁ, Jaroslava. 2013. Specifické formy cestovního ruchu. Liberec: Technická univerzita. ISBN 9788073729271.