Informace o kvalifikační práci Porovnání trvanlivosti řezačkových nožů od různých dodavatelu, které se používají při řepné kampani ve spolecnosti Tereos TTD, a.s. a návrhy na zvýšení jejich trvanlivosti
- Všechny požadované údaje o této VŠKP jsou vyplněny.
Hlavní téma
Porovnání trvanlivosti řezačkových nožů od různých dodavatelů, které se používají při řepné kampani ve společnosti Tereos TTD, a.s. a návrhy na zvýšení jejich trvanlivosti
Hlavní téma v angličtině
-
Název dle studenta
Porovnání trvanlivosti řezačkových nožů od různých dodavatelu, které se používají při řepné kampani ve spolecnosti Tereos TTD, a.s. a návrhy na zvýšení jejich trvanlivosti
Název dle studenta v angličtině
Comparison of durability of knives by various suppliers which are used during a beet campaign at Tereos TTD Ltd. and proposal of prolonging their lifetime
Bakalářská práce se zaobírá porovnáním nožů od různých dodavatelů pro řepnou řezačku bubnové konstrukce typu PUTSCH TSM 2200-22-600 S používanou v závodě společnosti Tereos TTD, a.s. v Dobrovici. Teoretická část ukazuje stručnou výrobu cukru, popis různých typů řezaček a princip řezání řepy na nich. Praktická část si klade za cíl porovnat nože od různých dodavatelů v reálných podmínkách řepné kampaně. Práce se také věnuje návrhu a porovnání různých zlepšení, která mají za účel zvýšení trvanlivosti ostří a delší životnost nože.
Anotace v angličtině
The thesis is concerned with comparison of knives by various suppliers for a drum beet slicer PUTSCH TSM 2200-22-600 S, which is used by Tereos TTD Ltd. in their plant in Dobrovice. The theoretic part explains briefly sugar production, describes various kinds of slicers and their cutting principles. The practical part strives to compare knives by various suppliers within real conditions of a beet campaign. The dissertation also deals with proposal and comparison of various improvements whose aim is to prolong durability of knife edge and its longer lifetime.
Bakalářská práce se zaobírá porovnáním nožů od různých dodavatelů pro řepnou řezačku bubnové konstrukce typu PUTSCH TSM 2200-22-600 S používanou v závodě společnosti Tereos TTD, a.s. v Dobrovici. Teoretická část ukazuje stručnou výrobu cukru, popis různých typů řezaček a princip řezání řepy na nich. Praktická část si klade za cíl porovnat nože od různých dodavatelů v reálných podmínkách řepné kampaně. Práce se také věnuje návrhu a porovnání různých zlepšení, která mají za účel zvýšení trvanlivosti ostří a delší životnost nože.
Anotace v angličtině
The thesis is concerned with comparison of knives by various suppliers for a drum beet slicer PUTSCH TSM 2200-22-600 S, which is used by Tereos TTD Ltd. in their plant in Dobrovice. The theoretic part explains briefly sugar production, describes various kinds of slicers and their cutting principles. The practical part strives to compare knives by various suppliers within real conditions of a beet campaign. The dissertation also deals with proposal and comparison of various improvements whose aim is to prolong durability of knife edge and its longer lifetime.
2. Popis řezací části bubnové řezačky TSM 2200-22-600 od výrobce Putsch Group.
3. Návrhy na zvýšení trvanlivosti řezačkových nožů a návrh metodiky hodnocení trvanlivosti nástrojů.
4. Realizace experimentů s nově navrženými řezačkovými noži a s nástroji od různých dodavatelů.
5. Hodnocení výsledků měření.
6. Závěrečné shrnutí a návrh opatření pro zvýšení efektivity řezání.
Seznam doporučené literatury
1. BRETSCHNEIDER R. Technologie cukru (surovárna a rafinérie). 1. vyd. Praha: SNTL, 1969. 401 s. ISBN -.
2. VLACH, B., AJ. Technologie obrábění a montáží. 1. vyd. Praha: SNTL 1990. 472 s. ISBN 80-03-00143-9.
3. VASILKO, K., HRUBÝ, J., LIPTÁK, J. Technológia obrábania a montáže. 1.vyd. Bratislava: ALFA, 1991. 496 s. ISBN 80-05-00807-4.
4. BÁTORA, B., VASILKO, K. Obrobené povrchy - technologická dedičnosť, funkčnosť. Rec. K. Kocman, S. Adamczak. 1. vyd. Trenčín: Trenčianska univerzita, 2000. 184 s. ISBN 80-88914-19-1.
5. MÁDL, J., HOLEŠOVSKÝ, F. Integrita obrobených povrchů z hlediska funkčních vlastností. Rec. K. Kocman, K. Jandečka. 1. vyd. Ústí nad Labem: Universita J. E. Purkyně, FVTM, 2008. 230 s. ISBN 978-80-7414-095-2.
Seznam doporučené literatury
1. BRETSCHNEIDER R. Technologie cukru (surovárna a rafinérie). 1. vyd. Praha: SNTL, 1969. 401 s. ISBN -.
2. VLACH, B., AJ. Technologie obrábění a montáží. 1. vyd. Praha: SNTL 1990. 472 s. ISBN 80-03-00143-9.
3. VASILKO, K., HRUBÝ, J., LIPTÁK, J. Technológia obrábania a montáže. 1.vyd. Bratislava: ALFA, 1991. 496 s. ISBN 80-05-00807-4.
4. BÁTORA, B., VASILKO, K. Obrobené povrchy - technologická dedičnosť, funkčnosť. Rec. K. Kocman, S. Adamczak. 1. vyd. Trenčín: Trenčianska univerzita, 2000. 184 s. ISBN 80-88914-19-1.
5. MÁDL, J., HOLEŠOVSKÝ, F. Integrita obrobených povrchů z hlediska funkčních vlastností. Rec. K. Kocman, K. Jandečka. 1. vyd. Ústí nad Labem: Universita J. E. Purkyně, FVTM, 2008. 230 s. ISBN 978-80-7414-095-2.